Redskaber til børn i skolen – inklusion i praksis

Redskaber til børn i skolen - inklusion i praksis

Dorte er nysgerrig og jeg ved hun bruger de pædagogiske redskaber. Når jeg har snakket med hende er hun glad og fuld af gå på mod. Hun vil så gerne forstå børn med særlige behov, have dem til at lykkedes og skabe en skolehverdag for hendes klasse, hvor alle trives. Her er hvad Dorte har skrevet til at lægge ind her på hjemmesiden, så andre kan få en fornemmelse for, hvad det betyder for Dorte at følge særligebehov.dk

 

Jeg har i mit arbejde som børnehaveklasseleder rigtig meget glæde af at bruge www.saerligebehov.dk.

Hjemmesiden er i min hverdag, blevet en værdsat hjælpende hånd.

Under KlasseAgenten ligger der en bred vifte af viden og forklaringer, som gør, at jeg kan blive klædt på til at få strukturen i min klasse til at fungere. Jeg gør rigtig meget brug af de tydelige/flotte plakater, som kan printes ud, lamineres og derefter er klar til brug.

Og det virker, børnene er meget glade for dem og forstår meningen med dem. Tit behøver jeg bare at pege på f.eks. ræk hånden op, hvorved det straks hjælper eleven med at huske.

Et andet eksempel er plakaten Taletid, hvor en elev var meget højt snakkende. Vi fik en snak med udgangspunkt i plakaten og han fik en forståelse for, at stemmer fylder så meget i forhold til hinanden i klassen. Det lykkedes ret hurtig for drengen at tale med normal stemme.

Lill Bredo Schrøder forstår, at se hvilke redskaber vi ude i klassen har brug for og glæde af.

Nyhedsbrevet og hjemmesiden indeholder altid aktuelle emner, som er fantastiske redskaber der hjælper mig og ikke mindst eleven med at lykkedes.

I forhold til min egen personlige udvikling har jeg gennem Lills pædagogiske tanker fået viden og redskaber til at se og forstå mine elever fra andre vinkler. Jeg kan kun takke Lill for hendes gode initiativ og materialer der lige er til at gå til.

Venlig hilsen

Dorte Carstensen, børnehaveklasseleder

Blev du interesseret i at tilmelde dig Nyhedsbrevet? Du kan læse mere —> her

Del - så bliver jeg glad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *